Публікації

Зображення
  Сьогодні 29 квітня 2024 року минає два роки від дня загибелі нашого односельчанина Клєшко Леоніда Олексійовича. Староста Валентина Маліновська, працівники культури, вчителі та учні Порицького ліцею, близькі та рідні поклали квіти на могилу героя та вшанували його світлу пам'ять хвилиною мовчання та добрим словом. Низько схиляємо голови перед світлою пам'яттю загиблих. Шануймо наших героїв! Війна… Це страшне слово стало настільки вживаним та буденним, що навіть часом від цього стає лячно. Молитви та бажання мільйонів українців спрямовані на те, аби жахіття, які випали на долю нашої держави, скоріше закінчились. А пам'ять про загиблих за рідну землю навіки житиме у наших серцях… Вічна пам'ять! Вічна шана! Вічна слава тобі, наш ГЕРОЮ!
  Як Великдень на дворі, То й писанка на столі! Традиційний майстер-клас з писанкарства організували та провели працівники бібліотеки-філії села Порик, КЗ «Історичний музей імені Василя Порика» та сільського Будинку культури. Відвідувачі нашого майстер-класу ознайомилися з традиціями писанкарства, дізналися про значення символів на писанках та навчилися писати писанки власноруч.
Зображення
  26 квітня 1986 року - цього фатального дня 38 років тому, на Чорнобильській атомній електростанції вибухнув четвертий енергоблок. Декілька сотень працівників та пожежників намагалися загасити пожежу, що не припинялася багато днів. Унаслідок вибуху реактор був повністю зруйнований, а в атмосферу Землі вирвалася хмара радіоактивного пилу. Ця катастрофа залишила невиліковні рани в серцях багатьох людей і мала надзвичайно великий вплив на навколишнє середовище та життя мільйонів людей. В бібліотеці-філії сьогодні відбулась година пам'яті " Відлуння Чорнобильських дзвонів", присутні були ознайомлені з трагічними подіями квітня 1986 року. Також в бібліотеці підготовлена книжкова виставка-роздум " Чорнобиль ... Довгий слід трагедії", тут представлені книги, які розповідають про Чорнобильську трагедію. Це документи і художні твори, що висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом, жахливі наслідки аварії, спогади про тих, хто ризикував своїм ж
Зображення
  Готуємось до Великодня! Учасники майстер-класу разом з працівниками бібліотеки-філії, КЗ «Історичний музей імені Василя Порика» та Будинку культури завершили роботу з виготовлення Великодніх курчат з повітряних кульок та серветок у техніці пап’є-маше. Мета наших майстер-класів - розвивати естетичний смак, уяву, творчі здібності, фантазію, а також виховувати працелюбність, старанність, бажання створити виріб власноруч.
Зображення
  20 квітня - Український День навколишнього середовища (День довкілля). Зазвичай в цей день громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань... наразі ворог позбавив нас можливості проводити природоорієнтовані заходи так активно як це робили та планували раніше, але перемога з кожним днем стає ближчою і ми впевнено продовжуємо боротьбу за вільне та здорове майбутнє нашої Батьківщини. В бібліотеці-філії села Порик створена книжкова виставка «Бережи природу для людського роду» , тут зібрані матеріали про вплив людини на навколишнє середовище та мотиви охорони природи.
Зображення
  Готуємось до Великодня! Це світле свято несе з собою віру, надію, любов. Для того щоб порадувати своїх рідних, з нагоди свята, оригінальним подарунком, учасники майстер-класу разом з працівниками бібліотеки-філії, КЗ «Історичний музей імені Василя Порика» та Будинку культури розпочали роботу над виготовленням незвичайних курчат-писанок в техніці пап’є-маше. Частину роботи ми вже виконали, наші паперові яйця майже готові. А на наступний раз будемо їх декорувати!
Зображення
                                             Готуємось до Великодня разом!